locatieonderzoek camperplaatsen

Wanneer:
27 september 2022 @ 19:00 – 21:00
2022-09-27T19:00:00+02:00
2022-09-27T21:00:00+02:00
Waar:
De Bovenkruier
Drielse Wetering
Contact:
Gemeente Zaanstad

Op 27 september 2022 organiseert de gemeente Zaanstad een bijeenkomst voor het locatieonderzoek camperplaatsen. Het is een open bijeenkomst waarbij iedereen die geïnteresseerd is kan aansluiten. Het doel van de bijeenkomst is het ophalen van aandachtspunten vanuit de omgeving bij de overgebleven locaties in het onderzoek. Met die informatie kan de gemeenteraad in het najaar een beslissing nemen om één of geen van de locaties aan te wijzen als voorkeurslocatie.

Er is nu 1 officiële locatie waar het overnachten met campers is toegestaan binnen gemeente Zaanstad. Dit is aan de Wandelweg in Wormerveer. Sinds de sluiting van de camperplaats bij station Zaandijk Zaanse Schans wordt er gezocht naar een nieuwe plek. Door de beperkte ruimte voor camperplaatsen is er momenteel overlast door wildparkeren en overnachtingen op plekken waar dit niet mag. Samen met het groter wordende aantal toeristen met campers groeit daarom de vraag naar een camperplaats.

De drie locaties

In totaal zijn 23 locaties onderzocht waarvan er veel ongeschikt blijken. Er zijn 3 locaties die wij verder onderzoeken. Deze locaties staan ook op de kaart onderaan dit nieuwsbericht. A. De Hemmes, ten zuiden van de weg Kalf;B. Gebied tussen de Nagouw en het Kalverpad, ter hoogte van Hercules;C. Speeltuin aan het Kalverpad en Doctor H.G. Scholtenstraat.

Wijziging ten opzichte van eerdere locatie

Eerder informeerden we dat de locatie tussen de A8 en zwembad Zaangolg nabij de Guisweg een mogelijke locatie was. Deze locatie bleek toch niet geschikt. Dit komt omdat er een nieuwe ontsluitingsweg Guisweg komt en de bestaande tennisvelden worden verplaatst. Er is dan onvoldoende ruimte voor een nieuwe camperplaats. Wel kwamen we op een nieuwe mogelijke locatie. Dit is de verouderde speelvoorziening ten noorden van de A8 aan de Nagouw en Doctor H.G. Scholtenstraat.

Waar en Wanneer?

De bijeenkomst op dinsdag 27 september in Buurtcentrum De Bovenkruier aan de Drielse Wetering 49 te Zaandam.

19.00 uur-19.30 uur Inloop
19.30 uur-19.45 uur Plenaire presentatie
19.45 uur-20.45 uur Gesprek bij posters voor elke locatie
20.45 uur-21.00 uur Afsluiting

Link naar orgineel bericht

2 gedachten aan “locatieonderzoek camperplaatsen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *